פרנסה בימות המשיח/גוג ומגוג

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/12/23 19:34 כג בכסלו התשפד

שאלה

שלום לרב.

1- אני מאוד מאמין שהמלחמה הזו תיגרר בסוף למלחמת "גוג ומגוג" ואחריה בע"ה יבוא המשיח.

המחשבה הזו גורמת לי לחשוב שכבר אין צורך לחסוך לדירה ולהתעסק בעולם הזה, גם ככה הכל יגמר אוטוטו והכל יהיה יותר פשוט, נוכל לקנות בית בלי לקרוע את עצמנו והכל יהיה יותר טוב..

אני חוסך במשך שנתיים לדירה וזה מרגיש שאם אני ארדוף אחרי זה עכשיו אז אני מפספס משהו...

ומה יקרה אם זו לא המלחמה האחרונה? אף אחד לא מבטיח לי, אולי בכל זאת אני צריך לעבוד קשה עדיין על הפרנסה?

2- ומה יקרה שהמשיח יבוא? עדיין נצטרך לעבוד בשביל לקנות בית?

תודה

תשובה

שלום לך

גם בימות המשיח תמשיך לעבוד.

הרמב"ם בהלכות מלחמה כותב שאין בין ימות המשיח לימינו אלא שעבוד מלכויות. ובמילים פשוטות עולם כמנהגו ימשיך ללא מחבלים ואויבים וכד'.

אמנם הוא גם כותב שאין אנו יודעים איך יהיה עד שיהיה, אבל בנתים כדאי לתכנן להמשיך את החיים.

בברכה ובציפיה לישועה דוד לוי