קשה לי בהנחת תפילין

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/10/23 19:23 טו בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

ראשית אני שולח חיזוקים בימים כאילו ואני מודה על המענה גם בימים כאילו

לפני כמה ימים חשבתי על משהו איום,מחשבה בה אני כביכול מקלל את הקב"ה

מאז היא צצה בפעמים בהם אני חושב על ההלכה ודברים כאילו באופן שאני בעצמי לא יודע אם הוא כפייתי

קרה לי שגם זה הגיע לי בזמן הנחת תפילין

הבנתי שעליי פשוט להתעלם ולהמשיך בתפילה,אבל אם זה גם בזמן הנחת תפילין?

יכול להיות שמדובר באו סי די(מחשבות טורדניות כפיתיות)ויכול להיות שהפיתרון לזה הוא פשוט מבחינה פסיכולוגית .

אבל מה שמעניין אותי ברגעים אילו זה לדעת עד כמה חמור הדבר,הזה ומה עליי לעשות?

תודה מראש

תשובה

להמשיך להתפלל ולהניח תפילין.

לקבוע זמן ללימוד תורה ומוסר.

לא לתת חשיבות למחשבות מתפרצות.

לעסוק בדברים חיוביים כמו התנדבות.