עבודה בשבת באבטחה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 29/10/23 13:19 יד בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עובד באבטחה במתקן חיוני, מונחה משטרת ישראל.

אינני עובד בשבתות כלל, בעקבות המצב רוב המוחלט גוייס למילואים, לכן נשארנו 6 מאבטחים.

מה שדורש ממני לצערי לעבוד שעה שעתיים לפחות עד כניסת השבת, כלומר משמרות של 12 שעות ובשישי אני עובד עד 19 ושבת נכנסת מוקדם.

(יש לציין ששישי לילה ושבת בוקר כרגע לא שיבצו אותי ומקווה שכך ימשיך)

אין אפשרות לשלם גלובלי.

האם יש לזה היתר? ואם אני תורם את החלק של השעות ״שנעבדו״ בשבת זה אפשרי?

תודה מראש. אלמוג

תשובה

שלום וברכה,

אני מניח משאלתך, שיש לך ולאחרים היתר משום צורך ביטחוני לעבוד שם גם בשבתות, לכן אני מתייחס בתשובתי רק לגבי המשכורת.

מעיקר הדין, הנך יכול להנות מהכסף שאת מקבל גם עבור עבודתך בשבת.

וזה מהסיבות הבאות:

א. משום שהנך עובד בהיתר.

ב. הנך מקבל את משכורתך על השבת בהבלעה, עם שאר עבודתך במשך השבוע.

בשורות טובות