כיפה נפלה לתוך הקבר של סבתא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/02/24 08:21 יא באדר א'

שאלה

שלום רב,

אתמול היינו בהלוויה של סבתא ובמהלך הקבורה עצמה , כיפה של בני - נין של הנפטרת , עפה לו מהראש ונפלה לתוך הקבר שלה , בני החליט שלא להרים אותה ולהשאיר אותה בתוך הקבר עם סבתא כמשהו ממנו.

יש לי הרגשות קצת משונות מזה , מצד אחד מפחיד אותי שמשהו שלו נשאר בקבר, מצד שני משהו כמו גאווה שהוא החליט שהוא משאיר ''מתנה'' .

אני אשמח מאוד אם תעזור לי להבין את המשמעות של הדבר

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני מעריך מאוד את המעשה שלו. הוא נתן משמעות נפלאה לאירוע שקרה לו.