הנאה גשמית מותרת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 17/10/23 11:53 ב בחשון התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אם אדם מקפיד על ההלכה ולא לעבור איסורים כלשהם, והוא מצד שני רוצה ליהנות הנאה גופנית, השאלה מה דעת היהדות על הנאות מותרות, ולא רק לכבוד מצווה?

אתן כמה דוגמאות:

אני אוהב להתקלח במים חמים, גם לא לכבוד שבת, האם כשאני עומד מתחת למים (במידה לא מוגזמת) וממש נהנה מכך יש בכך בעיה?

או למשל באכילה - במידה שאני לא אוכל יותר מהנצרך אבל משתדל מאוד לאכול אוכל שערב לחיכי, משקיע מעט בתיבול ובצורת הבישול וכדומה (ושוב, הכל במידה ולא בהגזמה), ולא מדובר במאכלי שבת וחג אלא סתם יום של חול, האם ההנאה הזו בעייתית?

בתודה,

משה

תשובה

לא. זה חלק מעולמו של הקב"ה זה בסדר גמור