מה הופך את עשו לאדום ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/10/23 15:52 ל בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

מנסה להבין מה בדיוק הופך את עשו לאדום. הבן של יצחק למה הוא לא נחשב ליהודי ? היה מתפלפל עם האבא איך מעשרים מלח ועוד.

האם זאת העובדה שהוא קיבל נחלה מחוץ לישראל ( הר שעיר) ?

תודה

תשובה

שלום וברכה

בקיצור,

עד לימי בני יעקב - נבחר רק בן אחד מצאצאיו של אדם, וכל השאר היו חלק משבעים האומות.

כך בין אברהם ולוט;

כך בין יצחק וישמעאל;

כך בין יעקב לעשו.

הבחירה ביעקב כתובה במפורש בפסוקים האחרונים של פרשת תולדות. ומשעה שהוענקה ברית האבות ליעקב - עשו אינו חלק מברית זו. הוא אמנם יורש חלק בארץ (״כי ירושה לעשו נתתי את הר שעיר״), אולם המשכיות האבות מתרחשת דרך יעקב אבינו.

כל טוב