יציאה מהארץ

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 11/10/23 15:57 כו בתשרי התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב אנחנו נמצאים במצב של מלחמה ואני שומע אנשים שחושבים לצאת מהארץ על מנת "להתאוור" מהמצב האם במצב של מלחמה בארץ ההלכה מתירה יציאה מהארץ או שהדבר בזוי? האם במצב שאדם נמצא בלחץ נפשי כבד מאוד הוא רשאי לעזוב את הארץ עד לסוף תקופת המתיחות ?

תודה רבה על התשובה מראש ושנזכה לימים טובים ובטוחים יותר בארץ ישראל ולגאולה ב"ה

תשובה

מי שמוריד את המורל של העם בזמן מלחמה אכן עושה דבר בזוי.

המדינה מכירה בפינוי משפחות מקו העימות לעורף.

מאידך יש אנשים שאכן נפשית לא מסוגלים להתמודד עם המציאות, ואם אין שום תועלת שהם יכולים להביא בשהותם כאן ואולי אף גורמים נזק אז יש מקום לשקול שיצאו. כל מקרה לגופו