הנחת ‏תפילין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/10/23 13:22 כה בתשרי התשפד

שאלה

שלום הרב.

יש לי כמה שאולת

1 אני התחלתי לפני לא מלא זמן להתחזק ועכשו אני רוצה ‏להתחיל להניח תפילין ‏בתור התחלה אני רוצה לשאול אם אפשר ‏להגיד רק את ‏קריאת שמע ותפילת 18

2 אם אפשר להניח תפילין בלי טלית

3 ‏האם צריך ליטול ידיים לפני ואך עושים את זה

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. כאשר מניחים תפילין אפשר להגיד רק קריאת שמע ותפילת עמידה. עדיף להתפלל יותר אבל כהתחלה זה יפה מאוד.

2. אפשר להניח תפילין בלי טלית, אצל רוב האשכנזים מתעטפים בטלית רק אחרי החתונה.

3. לא צריך ליטול ידיים, אם אינך בטוח שהידיים נקיות צריך לנקות או ליטול ידיים - פעם אחת כל יד.

עשה חיל בעזרת ד'!