טבילה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 10/10/23 14:35 כה בתשרי התשפד

שאלה

שלום. עליי לטבול ביום רביעי בערב. אנחנו גרים במושב בדרום תחת התקפה. הבלנית שלנו לא נמצאת, היא ברחה לילדיה. המקווה סגור. אני סובלת בהתקפי חרדה בלילות ולא מסוגלת ללכת לטבול באף מושב בערב. האם יש היתר לנסוע ביום? בבוקר?

בעלי איש כוחות הביטחון רוב היום לא נמצא בבית. אשמח לתשובה בהקדם.

תשובה

שלום וברכה,

בגלל המצב הקשה והמורכב, ישנה אפשרות להתיר לכם לטבול במצבים מסוימים לפני השקיעה, אך אתם צרכים להיות בקשר בנידון עם הבלניות.

שהקב"ה ישמור עליכם ועל כל עם ישראל

בשורות טובות