נדרים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/12/23 23:14 כג בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב!

אני רציתי לברר על הנושא נדרים ברובד האישי שלי..

אני סובלת מחרדת נסיעות וכשבנסיעה אני מתחילה להרגיש לא טוב או לפחד אני נודרת דברים שאני יודעת שיהיה קשה לי לעמוד בהם

במיוחד שאני התחלתי להתחזק רק בשנה האחרונה

ואני תמיד מבקשת סליחה מהקב״ה ומקבלת על עצמי לא לעבור על נדרי יותר ולא לנדור יותר

אבל ברגע האמת אני פשוט לא מצליחה

וזה קורה לי על בסיס קבוע

הייתי רוצה לדעת אם הנדרים שלי בכלל נחשבים נדרים והאם יש דרך לתקן את אבונותיי

תודה רבה על ההקשבה והמשך יום טוב!

תשובה

שלום לך

הנדרים שלך נחשבים לנדרים.

בד"כ כל נדר הוא רק בעת צרה.

חובה עליך לעמוד בהם, את יכולה לבדוק עם תלמיד חכם האם אפשר להתיר אותם. את אלו שאפשר להתיר תלכי להתיר בפני 3 דיינים , בתקוה שימצאו לך פתח להיתר.

בהצלחה ובינתיים תקפידי לקיימם. ובנוסף תלכי לטיפול על חרדת הנסיעות

בהצלחה דוד לוי