גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/10/23 23:45 יח בתשרי התשפד

שאלה

שלום הרב שאלה האם מותר לקרוא בספרי קודש שמעלים לטלגרם או שיש בזה גזל למוצאי הספר , לדודמה יש קבוצות שמעלות ספרי קודש לקריאה האם זה מותר

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה יש לבדוק את החוק, אם המדינה אוסרת זאת הרי זה אסור מדינא דמלכותא דינא, גם בארץ ישראל. אם המדינה מתירה פעולות אלו, יש לבדוק מה עמדתם המוציאים האם הם מקפידים על כך או שמא לא אכפת להם. נראה שאם לא אכפת להם והמדינה מתירה אין איסור, אם הם מקפידים אפילו אם המדינה מתירה הדבר אסור שיש בכך גזל. אלא א"כ המוציא לא ניסה כלל להגן על יצירתו ואז זו הוכחה שהוא מתיר לאחרים.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ