כתיבה בחול המועד

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 04/10/23 12:30 יט בתשרי התשפד

שאלה

שלום הרב. לפעמים קורה לי שאני נכנסת למצב נפשי לא ממש טוב, והרבה פעמים מה שעוזר לי לצאת מיזה , או אפילו אחרי שאני יוצאת מיזה רק לשחרר עוד קצת מועקה זאת הכתיבה. ועכשיו בחול המועד הרבה יותר קשה לי כי אין לי דרך לפרוק והרבה יותר מהר אני נפגעת וישר נכנסת למקום החשוך הזה.. השאלה אם למרות האיסור, בשביל השקט הנפשי והאיזון מותר לכתוב בכל זאת?

תשובה

שלום וברכה,

אני מבין משאלתך, שיש כאן צורך נפשי גדול...

על כן במקרה כזה ושאין לך דרך אחרת לצאת מין המועקה, אפשר להקל, במיוחד שיש פה גם עניין של "ושמחת בחגך". ואם זה אפשרי, רצוי לכתוב בשינוי וכמובן לאחר שיצאת מהמצב הנפשי הלא טוב, עלייך להפסיק את הכתיבה.

רפואה שלימה ומועדים לשמחה