נסיונות בעריות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/01/24 10:41 ז בשבט התשפד

שאלה

מועדים לשמחה!

אני ישראלי חרדי, גרוש טרי, בשנות השלושים לחיי, שומר תומ"צ קלה כבחמורה, ירא אלוקים; אך החוסר באישה לצידי (בקטע המיני) גורם לי לתסכול גדול, ואסביר עצמי. הייתי נשוי בארץ ישראל-9 שנים, ולצערי נאלצתי להתגרש, לאחרונה- נדדתי במקומות שונים ברחבי העולם, עד שהגעתי לאחת ממדינות דרום-אמריקה.. שיש בה קהילה יהודית מפוארת. כאן ב"ה יש לי את כל מה שיהודי שומר תומ"צ צריך. אבל... יש לי קושי גדול, המחסור שלי באישה הוא קושי אדיר בשבילי! עד היום- שנה וחצי אחרי שהתגרשתי באישתי- בס"ד הצלחתי למנוע מעצמי לגעת באישה שאינה נשואה לי, ועברתי (בפרט בחודשים האחרונים) נסיונות קשים, אבל איכשהו הצלחתי בס"ד לעבור אותם מבלי להיכשל רח"ל.

מסתבר שהרב יזעק מיד- שאני חייב במיידי להתחיל לחפש שידוך פרק ב', וכך להינצל מן החטא; מסיבות אישיות ואינטימיות- אני לא יכול כרגע להתחתן בצורה נורמלית, ולהתחיל פרק ב' בחיי.

ושאלתי בפי: מה יעשה הבן ולא יחטא?!?!

אינני רוצה חלילה לצער את אבי שבשמים!

אבל דא עקא- אני מרגיש שכלו כל הקיצין- אינני מסוגל יותר להתמודד בנסיונות הללו, ובפרט באיזור אמריקה הלטינית- שמופקרים לגמרי בעריות.

מה רצון ה' ממני בעת הזאת?!

יישר כח גדול!

תשובה

שלום וברכה,

טוב שאתה מתאמץ לשמור על ההלכה, זו חובת כל אדם שלא לגעת ולא לשוחח שיחה עם אישה.

הקב"ה נתן לנו אתגרים להתמודד וזה אחד הקשיים שבהם, בעיקר בדור הזה.

יש אנשים שאינם זוכים להתחתן, ונישואים שניים הם אתגר קשה שלעיתים קרובות אינו מצליח.

עליך לנהוג כדברי חז"ל " המרעיבו שבע" - להתעלם מכל הענין.

כמובן שאחת הדרכים הבסיסיות היא לגור בחברה תורנית.

תתרחק בהקדם מארצות ניכר עליהם אמר דוד המלך כאשר נאלץ לברוח מרודפיו "גרשוני מהסתפח בנחלת ה'".

תחזור לארץ ישראל, תגור במקום שומר תורה ומצוות, תשקע בעבודה מאומצת ובכל רגע פנוי תלך ללמוד בבית המדרש לא לבד בבית

בהצלחה

דוד לוי

נ"ב

אין קהילה יהודית מפוארת מחוץ לארץ ישראל - כפי שהרמב"ם פוסק להלכה וגם מעיד על עצמו במשנה תורה - שכל הגר מחוץ לארץ ישראל כמי שעובד ע"ז.