מיוסרת ובוכה, מרגישה כמו קדושה מעונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/12/23 00:04 כט בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב,

אני לא רוצה להיות נטל, אך לאחרונה אני ברגע של חולשה, ייסורים שלא עוזבים אותי.

קשה לי. אני מתייסרת בגלל משהו שקורה למישהי מוכרת אחרת במדינה שלא שלי.

קשה לי לראות מה שהיא עוברת, קשה לי להעאלות את הסיטואציות ההיפותטיות שהיו משקפות את מה שהיא מרגישה.

ואני בוכה, לפעמים גם בלילה.

מדובר במישהי מוכרת עם מעמד,

שחיה בצל של אחותה כל הזמן, שנראה שנעשה לה עוול הרבה פעמים בחייה.

וקשה לי. קשה לי לראות את הסיטואציות האלה שבה אחותה מקבלת את כל מחיאות הכפיים, קשה לי כשאני מתחברת למה שהיא באמת מרגישה עמוק בפנים ולא בחיוך שהיא משדרת לבחוץ. קשה לי לחשוב כמה פעמים היא הייתה יכולה להתייסר בחייה.

אני כל הזמן חושבת עליה, מרגישה קשורה אליה איכשהו. אני מעריצה אותה, כי היא דמות חיובית סך הכל.

קשה לי לראות אי צדק מהצד.

אני פוחדת לחשוף את המקרה יותר לעומק, בגלל שאני לא רוצה שישפטו אותי.

אשמח שתתן לי עצה שקשורה למקרה ותחזק אותי,

אשמח אם תוכל לעזור להוציא אותי מהכלא הרגשי הזה שאני לא מצליחה לצאת ממנו ולעזור לי להתמודד.

מעריכה המון,

בברכה עדן.

תשובה

שלום,

כיון שאת לא יכולה לעזור לה

את צריכה להסיח את דעתך מהמקרה ולא לשקוע במחשבות

אם את לא מצליחה לבד כדאי לבקש סיוע מקצועי.

בברכה