מחשבה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/10/23 11:24 ז בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד ברב!

אני כבר שבוע וחצי לא מפסיקה לחשוב על משהו.

הדבר הזה לא יוצא לי מהראש

אין יום שאני לא בוכה ואין יום שאני לא מתפללת

שהמחשבה הזאת תצא לי מהראש כי המחשבה הזאת לא נכונה וזה גורם לי להשתגע

מה לעשות? אשמח לעזרה

תודה כבוד הרב

תשובה

ב"ה

שלום.

את יכולה לשלוט במחשבה!

הדרך הטובה ביותר היא פשוט להרפות. כמו שאומר דוד המלך בספר תהילים פרק מו "הַרְפּ֣וּ וּ֭דְעוּ כִּֽי־אָנֹכִ֣י אֱלֹהִ֑ים"

ברגע שתרפי אז המחשבה הזו תיעלם מאליה. ההרפיה הזו צריך לקרות על ידי כך שתיהי עסוק בדברים אחרים.

אספר לך סיפור:

היו היה גוי רשע מרושע שהיה לו דין ומשפט אצל המלך .הגוי הזה רצה לצאת זכאי בדינו ואז הוא הגיע ליהודי פשוט שגר בכפר וציווה עליו באיומים לברך אותו שהוא יצליח המשפט .ואם הוא היהודי לא יברך אותו שיצליח במשפט הוא יהרוג אותו!

היהודי התחנן על נפשו שאין הוא מסוגל לברך ובודאי שלא לברך ברמה כזו שהגוי יזוכה מאשמה במשפט לפני המלך.

אך הגוי איים עליו בחייו!

היהודי הזה ברוב חכמתו הסכים לברך את הגוי בתנאי אחד שהגוי לא יחשוב בשום אופן ברגע שהוא נכנס לאולם המשפט על חתולים שחורים !

הגוי הסכים וכל הזמן אמר לעצמו שהוא לא יחשוב על חתולים שחורים ואז בודאי הברכה של היהודי תעזור לו להצליח במשפט.

וכמובן שאותו יהודי החכם ידע שאם הוא "תפוס" חזק במחשבה הזו שלא לחשוב על חתול שחור ממילא הוא כן יחשוב על זה וממילא הברכה לא תתפוס וממילא אין מה להאשים את היהודי בכך שהברכה לא הצליחה והגוי נמצא אשם וחייב במשפט.

הסיפור הזה בא להמחיש שאם יש מחשבה שרוצים להפטר ממנה אז צריך להרפות ולהיות עסוקים בדברים אחרים וממילא המחשבה הטורדנית תעזוב.

אותו הדבר זה במידה ואדם רוצה להרדם אבל אם הוא אומר לעצמו שהוא צריך להרדם המחשבה שלו תפוסה בצצורך להרדם וממילא הוא לא נרדם. כי כך זה טבע העולם.

מילת המפתח היא ההרפיה המחשבתית - הַרְפּ֣וּ וּ֭דְעוּ כִּֽי־אָנֹכִ֣י אֱלֹהִ֑ים.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.