האם מה שקורה בחיינו מאת ה או מבחירותיני

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/03/24 23:36 יא באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב

למדתי בתיכון שיש לנו בחירה פרטית ובעצם מה שקורה לנו הוא תוצאה של הבחירות שלנו.

רציתי לשאול אם אני "אחראית" על החיים שלי ע"י החלטת הבחירות שלי אז דבר ראשון איפה המקום של הקב"ה ודבר שני איך אני יכולה לומר הכל לטובה/הכל משמים? הרי אני בחרתי

זה קצת בילבל לי באמונה והייתי שמחה להבהרה בנושא

תשובה

שלום לך

הקב"ה ברא עולם ויצר אותו כך שלאדם יש בחירה חופשית והוא יכול לבחור בכל רגע בטוב וברע.

הקב"ה "יודע" מה תבחרי אבל אין לכך שום משמעות לחיים שאת מנהלת ובוחרת.

כל מעשיך הם תוצאה של הבחירה שלך.

במקרים מסוימים הקב"ה גורם לדברים לקרות כמו שאסתר המלכה נחטפה לבית המלך בעל כורחה בתוכנית אלוקית שתציל את ישראל 5 שנים אחר כך. אבל אלו שחטפו אותה עשו זאת בבחירתם ברשעותם ולא כשליחי הקב"ה למשימה.

בהצלחה דוד לוי