תפלת שמונה עשרה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 19/10/23 11:34 ד בחשון התשפד

שאלה

כשיש תוספות בתפילת עמידה (יעלה ויבוא, עננו, זכרנו לחיים) תמיד יש כאלה שאומרים מילה ראשונה בקול כדי "להזכיר" לאחרים. שמעתי שלא נכון לעשות כן אך לא מצאתי מקור.

תשובה

לשואל שלום רב.

יש אנשים ששוכחים את התוספות, ולכן ראוי להזכיר. בתפילת מנחה למשל, אין בעיה לדבר לפני תחילת עמידה, ולכן ראוי שהגבאי (או אחד האחרים) יזכיר לפני התפילה בקול "יעלה ויבוא" וכד'.

אבל בתפילת שחרית אסור לדבר לפני תפילת עמידה. לכן אחד המתפללים אומר בקול כשהוא מגיע, על מנת להזכיר לאחרים.

אין לחשוש שמא זה יפריע לריכוז, כיון שזה קצר והתועלת של להזכיר לאחרים ביר רבה.

כמובן שאין צורך שכל אחד שיגיע יגיד בקול. רק אחד יזכיר והאחרים יתפללו כרגיל.

בברכה

אפי קיציס