מגע כלי בשרי באוכל חלבי חם

חדשות כיפה רבני כושרות 15/09/23 11:42 כט באלול התשפג

שאלה

שלום רב ומועדים לשמחה,

אנחנו ספרדים ולפני כשבוע אכלתי בטעות קערת פסטה חלבית חמה עם כף בשרית. הכף לא הייתה בת יומה (לא השתמשנו בה לבשרי ב-24 שעות לפני השימוש)

הפסטה חוממה בסיר ונמזגה לקערה, הכף הוכנסה לקערה. ייתכן ומגע בפסטה בשניות הראשונות למזיגה היה מרתיע אך לא בדקתי זאת (היה ניתן לאכול את הפסטה ללא קבלת כוויה בפה או משהו בסגנון)

ניקיתי את הכלי משאריות החלב והשארתי אותו ליומיים בצד. לאחר מכן שטפתי אותו במים וסבון ללא סקוטש (רק עם הידיים)

לאחר מכן מילאתי את הקערה פעמיים במים רותחים והשארתי אותה בצד על מנת לוודא שעשיתי מה שצריך על מנת להכשיר את הכלי להיות בחזרה בשרי.

לאחר כמה ימים לא שמתי לב והחזרתי את הקערה לערימת הקערות. האם הפעולות שביצעתי מספיקות להכשרת הכלי או שעליי לעשות משהו נוסף?

שאלה נוספת, שמעתי שאצל הספרדים ניתן להשתמש בכלי זכוכית שקופים גם לחלבי וגם לבשרי. האם זה נכון?

חג שמח ושנה טובה!

תשובה

שלום וברכה

מכיון שהכף לא היתה בת יומה בשעת השימוש החלבי המאכל והקערה כלל לא נאסרו.

לשיטת הספרדים גם הכף לא נאסרה במקרה זה משום שהפסטה לא היתה מונחת בכלי שבו היא חוממה (כלי שני).

לגבי שיטת הספרדים בכלי זכוכית - עקרונית אכן השו"ע התיר להשתמש לסירוגין בחלבי ובשרי, יש מהפוסקים הספרדים שהחמירו למרות זאת, ובפרט בכלים חסיני חום (תבניות אפיה וכדו'), אך רוב הספרדים נהגו להקל בכך.

בברכה

יצחק דביר