צניחה חופשית

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 04/10/23 12:49 יט בתשרי התשפד

שאלה

‏היי יש לי ‏שאלה

האם צניחה חופשית אסור לפי הדת ‏? כי אחרי זה לא מסוכן יותר מדי ‏זה מאוד בטיחותי והרבה עושים ולא נפגעים

תשובה

מועדים לשמחה,

כתבו הפוסקים שאין היתר לאדם להכניס את עצמו לסכנה מיותרת, סתם לשם הנאה וכדו' אלא התירו רק במקום צורך פרנסה או צבא וכדו' וכמובן שגם זה לא בכל מצב. על פי זה נראה שצניחה חופשית אסורה, וכן הובא בספר מעדני שלמה בשם הרב שלמה זלמן אוירבך זצ"ל- שמי שרוצה לקפוץ מאווירון כדרך הצנחנים לשם הנאה, ודאי שדבר זה אסור וכן פסקו הרבה פוסקים.

ברכה והצלחה