מעשרות ותרומות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/03/24 23:41 יא באדר ב'

שאלה

‏שלום רב יש לי שאלה

‏אני באה ממשפחה שאין לה הרבה כסף וקשה כלכלית

‏ההורים גרושים ולא עובדים, ‏אין מי שיתמוך בי רק אני בעצמי.

‏בכל זאת אני תורמת מעשרות לאירגונים וגם חלק לאמא שלי, ‏ויש לי שאלה לגבי החג

‏אני תורמת לסמינר ערכים והתורמת ליגאל כהן ‏למסעדת החסד ‏ולהחזקת אברך

‏אני רוצה לתרום למשפחות בארגון לתת

‏אבל מצד שני גם למשפחה שלי חסר

‏ואני לא יודעת מה לעשות, ‏ברור שאני ‏מביאה לאמא שלי כסף לחג, ‏אבל אני מאוד רוצה גם לתת לאירגון של סלי מזון

‏אני לא רוצה להכביד על עצמי ולתרום יותר מדי מהמשכורת שלי, ‏בסופו של דבר אני גם צריכה כסף לעצמי ללימודים ‏ולחסכונות לעתיד.

‏מה אתה ממליץ לי לעשות

‏אולי אני פשוט אתרום כמה שקלים ‏לאירגון לתת, ‏לא הרבה בשביל החג, ‏כי חוץ מזה אני גם עושה הוראת קבע לכמה מקומות ‏ולא רוצה שיהיה עומס

‏תודה

תשובה

שלום לך,

אסור לך לתת בסך כולל יותר מ 10% ממשכורתך.

אם אמך עניה אז היא קודמת לכל גוף אחר.

תבטלי חלק מהוראות הקבע שלך, לא תפקידך להחזיק אברך ואינך צריכה לתרום לארגון של סלי מזון , אם את מאד רוצה תתרמי שם מזמנך אבל תרומה כספית תשאירי לאחרים.

אל תבהלי ואל תפחדי לבטל את הכול - גם אם מטלפנים יפחידו אותך - עליך לפעול כציווי ההלכה שעניי משפחתך קודמים

בהצלחה דוד לוי