נר לרחל אימנו

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 11/09/23 23:46 כה באלול התשפג

שאלה

שלום

ברצוני להדליק נר במשך 40 יום לרחל אמנו

הרם יש מניעה להדליק נרות אלו בראש השנה יום הכיפורים וסוכות?

תודה

תשובה

שלום רב

מפורסמת מאוד סגולת הדלקת נרות משך ארבעים יום לכבוד רחל אמנו

ולהעתיר להשם שזכותה תעמוד לנו.

פשוט וברור שהדלקה זו נעשית רק בימי החול כך שמדליקים נר ביום שישי מבעוד יום עבור יום שישי ורק במוצאי שבת לאחר צאת השבת

ולאחר ההבדלהעבור יום השבת.

וכן ביום תשעה בתשרי מדליקין עבור אותו היום מבעוד יום ולאחר ההבדלה מדליקין עבור אותו היום

ובערב ראש השנה מדליקין עבור אותו היום שישי השנה . ובמוצאי שבת שהשנה הוא ליל שני שלראש השנה לאחר הקידוש שכולל הבדלה מעבירים אש מנר לנר ומכוונים שיהא גם למאור.

וכך גם בחג הסוכות ושמחת תורה

ביום שלפני החג ידליקו עבור אותו יום ובמוצאי החג לאחר ההבדלה ידליקו עבור אותו היום

וזכות רחל אמנו עליה השלום תעמוד לכל ישראל אמן.