סליחות- י"ג מידות

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 29/08/23 19:48 יב באלול התשפג

שאלה

שלום לרב

רציתי לשאול

1) באיזה חלק יש להתכופף?

2) האם צריך לעלות על קצות האצבעות כאשר מזדקפים ואם כן עד איזה חלק להישאר על קצות האצבעות?

תשובה

שלום רב.

באמירת ויעבור בין בתפילות יום החול בשחרית ובמנחה בין בימי תעניות

ובין בסליחות וביום הכיפורים ובהושענא רבא

אנו נוהגים כמו שכתב הבן איש חי

פרשת כי תשא שנה ראשונה בסעיף י':

"בשעה שאומר 'ויעבור' ישחה מעט כשאומר 'ד'/ ד' א-לרחום וחנון".

ומוסיף הבן איש חי שהערב ממש י"ג באלול יום הילולתו ששל את הגאון רבי אליהו מני מהו מנהג החסידים בבית אל בעיר הקודש והוא אמר לו:

המנהג פשוט ששוחין מעט בתיבת 'ויעבור ד' על פניו' ובתיבת ויקרא מגביהים ראשם.

וכן בתיבת ד' / ד' שוחין מעט .

ומוסיף:

"ואני קיבלתי שבתיבת ד' / ד' להגביה רגליו ".

וכך הוא המנהג שמגביהים מעט ועומדים על קצה האצבעות

ואחר כך מניחים את הרגליים כרגיל.

וכנראה זה מפני קדושת היג מדות ושם השם וכפי שאנו מגביהים רגלינו בקדושה כשאומרים קדוש קדוש קדוש וברוך וימלוך וכפי שכתבהבן איש חי פרשת תרומה שנה ראשונה הלכה ד'.

חזק וברוך וכתיבה וחתימה טובה בספרן של חסידים וצדיקעם לאלתר לחיים טובים ולשלום אמן.