קדשים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/01/24 18:19 ז בשבט התשפד

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דוד לוי

ויקרא פרק כז כו

אַךְ-בְּכוֹר אֲשֶׁר יְבֻכַּר לַה' בִּבְהֵמָה לֹא-יַקְדִּישׁ אִישׁ אתוֹ אִם-שׁוֹר אִם-שֶׂה לַה' הוּא

ספר החינוך מצוה שנו - שלא לשנות הקדשים מקרבן לקרבן

ונוהג איסור זה בכל מקום ובכל זמן, בזכרים ונקבות, שאפילו בזמן הזה שאין מקדישין, מי שעבר והקדיש בהמה להקדש אחד אינו יכול לשנותה להקדש אחר. ועובר על זה ושינה אותו מקדושה לקדושה, כגון שהקדישו לשלמים ואמר אחר כך שתהא קדושה לעולה או לקרבן אחר, עבר על לאו זה, ואין לוקין עליו לפי שאין בו מעשה.

מה התיקון מי שטעה ?

תודה ממשה

תשובה

שלום לך,

בד"כ שניהם הופכים להיות קרבן, כפי שמפורש במסכת תמורה - עיין שם.

במקרים אחרים - יום הכפורים מכפר כמו בכל עבירות חמורות שבין אדם למקום

בברכה

דוד לוי