3 ימי צום בעקבות המצב של המלחמה.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/10/23 12:30 ז בחשון התשפד

שאלה

הרב שלום.

מה דעת הרב על היוזמה שהתארגנה של לגזור 3 ימי צום בתאריך ח חשוון בימים שני חמישי ושני בעקבות המלחמה בעזה?

תשובה

ב"ה

שלום.

לא שמעתי על יוזמה כזו מטעם הרבנות הראשית לישראל שרק היא יכולה ורשאית לתקן תקנות ולגזור גזרות ולהנהיג מנהגים על כלל ישראל.

לדעתי נראה לי שזה לא נכון ולא כדאי לפרסם את הדבר הזה בקרב כלל ישראל אמנם יתכן שאם יש יחידי סגולה שרוצים וזה מתאים להם הם יכולים לעשות זאת. אבל לא ניתן לקבוע עבור כלל ישראל .

והסיבה היא פשוטה מפני שאנו נמצאים בתקופת מלחמה והעורף צריך להיות חזק ! חזק בגוף וחזק בנפש. 3 ימי צום יכולים לפגוע בחוסן הגופני ובחוסן הנפשי .

בחוסן הגופני- אנחנו צריכים שכל האנשים יהיו חזקים בגוף ומסוגלים להתנהל בצורה נכונה ובריאה ועם כוחות לטפל בנמשפחה ובילדים ,בקשישים ובכל מי שזקוק לסיוע. מי שצם לא יכו לתפקד בצורה טובה !

דבר נוסף בזמן מלחמה אם אדם נמצא בצום והוא צריך לפתע פתאם לרוץ ולברוח ,לקפוץ ולהלחם מאין יהיו לו הכוחות?

בחוסן הנפשי - אם יהיו אנשים שיצומו 3 ימים זה מאוד יפגע במי שלא צם הוא ירגיש רגשי אשמה שהוא לא צם. ובכך בנוסףלכל הצרות גם זה רובץ עליו...

מי שרוצה לעזור לעם ישראל צריך להתפלל ולנסות להטיב את דרכיו הוא. ואפילו במשהוא קטן.....!!

מי שרוצה להתפלל יכול להתפלל בתפילת יחיד ובתפילת הציבור.

מי שרוצה יכול לעשות מעשים של עזרה סיוע וחסד.

מי שרוצה יכול לעודד ולחייך ולשמח לב נדכאים.

עם ישראל זקוק וחוסן נפשי וגופני ובעזר השם ננצח כי עם ישראל חי.

בברכה,

עוזיאל אליהו

.