מזוזה בחדר שינה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/07/23 10:35 יח בתמוז התשפג

שאלה

שלום. אני מתגוררת בבית ההורים שלי. חשוב לציין שהם אנשים חילוניים. קניתי מזוזה לחדר השינה שלי, בבית אין מזוזות בחדרים אלא רק בדלת הכניסה הראשית. ההורים שלי לא מסכימים לי לשים מזוזה בחדר בטענה שהם חילונים וזה הבית שלהם. ניסיתי לדבר איתם אך הם לא מוכנים לשמוע, טענו שרק בתוך החדר שלי הם מאשרים ומחוצה לו(כמו על המשקוף החיצוני) לא מאשרים. אין לי אופציה לצאת מהבית ולעבור כרגע לבית משלי. עד שאעבור, מה אוכל לעשות בנושא? האם מותר לי לשים מזוזה על המשקוף הפנימי? הם אינם מוכנים לשמוע שיח בנושא בזה כך שאין לי אופציה לדבר איתם ולנסות לשכנע. תודה רבה.

תשובה

שלום

אכן מציאות כואבת

לגבי החדר שלך, אפשר במשקוף הפנימי (הדלת נפתחת החוצה או פנימה? כלומר, המשקוף העיקרי הוא מחוץ לדלת או מבפנים?

לגבי שאר החדרים זו אחריות של ההורים שלך, ואת נחשבת אנוסה.

בע"ה מתוך דבקותך במצוות, כיבוד ההורים שלך והמידות הטובות שלך, ההתנגדות והאנטי שלהם ילכו וירדו עם הזמן.

כל טוב ושבת שלום