יחסי אישות והתעברות בימי בין המצרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/07/23 07:34 יז בתמוז התשפג

שאלה

האם בימי בין המצרים, מומלץ לא לקיים יחסי אישות, אם מעוניינים להיכנס להריון?

כלומר אנחנו יודעים שמותר לקיים ושאין איסור (מלבד ימי הצום), אך האם מבחינת משיכת נשמה לוולד, עדיף שהחיבור וההתעברות לא יהיו בימי בין המצרים?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אין שום דין כזה, ואין שום סיבה כזו.

וההוכחה הפשוטה לדבר היא שאם היה דין כזה או אפילו מנהג הזה - היינו יכולים לצפות שבעולמם של יראי שמיים היו פחות לידות תשעה חודשים אחרי ימי בין המצרים.

ולא כן הוא.

כל טוב