חופשה בתשעת הימים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/07/23 00:24 יז בתמוז התשפג

שאלה

שלום לרב, יש לי שאלה: ההורים שלי מסורתיים (קידוש בשבת, צמים בכיפור, מדליקים נרות שבת ולא מדליקים אש בשבת) ואני בתהליך התחזקות ככה שאני שומר יותר מצוות מהם. הם לא מקפידים על מנהגי האבלות שבימי בין המצרים והזמינו חופשה בארץ בשבוע שלפני שבוע שבו חל תשעה באב (יוצא על תשעת הימים) בלי לדעת. הדבר מאוד מפריע לי אבל אני יודע שאני אגרום להם צער רב אם אני לא אבוא איתם. מה עלי לעשות? מותר לרכוש בגדים ?מכיוון שיש אליהם הנחה גדולה. מותר בכלל לבוא? מותר להיכנס לבריכה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אתה מבני ספרד, אין בעיה להכנס לרחוץ בשבוע לפני הצום.

אין לקנות בגדים חדשים.

להשתדל להמנע משירה אבל אפשר לאכול במסעדה וכדו'.

צום הרביעי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ