הלכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/07/23 00:43 יז בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול כמה שאלות

1.האם אפשר לפני הבדלה שיוצאת שבת להגיד ברוך המבדיל בין קודש לחול להשתמש במעלית או בטלפון?

2.האם מותר להפסיק בין קריאת שמע לתפילת 18 כדי ללכת לבית הכיסא?

3.אחרי יציאה מבית הכיסא צריך לשטוף ידיים בכיור בחוץ אי אפשר לשטוף בכיור שבתוך בית הכיסא ?

4. האם מותר לברך בקול רם על אוכל במקום שיש בו בגברים ושיענו אמן ?

5. עדיף ללבוש מכנסיים גינסים ארוכים או חצאית ארוכה צמודה ?

תשובה

בסד

שלום וברכה

אשריך שאתה שומר בהתאמצות רבה.

1. אפשר

2. אפשר.

3. כשאין ברירה שוטיפים בבית הכסא ומנגבים בחוץ ומברכים.

4. עדיף ומועיל גם לכוונה.

צום הרביעי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ