חקר מתמטיקה שמרחיק מאמונה בה'

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 04/07/23 10:51 טו בתמוז התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

אני סטודנט למתמטיקה ובקרוב אתחיל את לימודי לקראת תואר דוקטור. רציתי להתייעץ איתך לגבי נושא מתאים לדוקטורט, מה הנושא שישאיר אותי הכי קרוב לתורה?

כרגע אני חוקר יריעות סימפקלטיות בממדים גבוהים ואני מרגיש שזה מרחיק אותי מהדת.

אודה לעזרתך

תשובה

שלום וברכה,

לצערי, אינני מבין מספיק במתמטיקה, כדי להמליץ על איזה נושא לחקור לעבודת הדוקטורט שלך.

אציין שאבי מורי פרופ' עלי מרצבך הי"ו עסק רבות במשך חייו בחקר מתמטי, ואף שימש כדיקן במחלקה למדעים מדויקים באוניברסיטת בר-אילן. שמעתי ממנו כמה פעמים, שדווקא במתמטיקה הוא רואה השגחה א-להית. לטענתו, ישנן נוסחאות שהן כל כך פלאיות ומיוחדות שדרכם אפשר לחוש את פלאי ההשגחה, ומתוך כך להתחזק ביראת שמים.

מציע לך לנסות לראות דרך המתמטיקה דווקא את הדרך לחזק את האמונה שלך בה'. זה בהחלט אפשרי.

בהצלחה רבה

הלל