הפסקת חיים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/07/23 12:24 יז בתמוז התשפג

שאלה

שאלה כב' הרב,

דעה ששמעתי, הכעיסה אותי וזעזעה אותי.

מדובר באשה חולה שסובלת כאבים ואף סיעודית

קרובת משפחה שהינה דתייה, אמרה לי כי עדיף שהחולה תמות

וכי בשביל מה להמשך לחיות, כי היא רק סובלת.

אמרתי לה כי צריך להרבות תפילות וכי היו ניסים ואנשים נרפאו.

אמרתי לה כי אסור כך לדבר ולהציע שעדיף שהחולה תמות כפי שהיא אמרה.

האם היא צודקת שעדיף שהחולה תיפטר מהעולם מבלי שתמשיך עם התרופות או להרבות תפילות כפי שאני עושה כל הזמן עבור החולה?

תודה רבה,

תשובה

שלום וברכה,

יש מצבים בהם אנו משנים את התפילה.

כך היה בסוף חייו של רבי יהודה הנשיא שכתב את המשנה והתייסר מאד.

דעתי שלי היא להתפלל שיהיה לה טוב.

יש בין הרבנים גדולי הדור והדור שלפנינו כאלו שאומרים שמותר להתפלל גם לסיום החיים, ויש כאלו שמפרידים בין הילדים לשאר הקרובים.

כאמור דעתי שלי להתפלל שיהיה לה טוב והקב"ה יחליט האם טוב בעולם הזה או בעולם הבא.

בתפילה שיהיה לה טוב

דוד לוי

הערה -

במקרים בה נדרש שיקול דעת רבני שמכריעים על פי התיייעצות עם רופאים בכל מקרה ומקרה - ניתן לפנות למכון פוע"ה מוקד קדושת החיים 0795555955

כ