חתונה במוצאי תשעה באב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/07/23 00:38 יז בתמוז התשפג

שאלה

חבר מהעבודה הזמין אותי לחתונתו במוצאי ט באב. החבר הינו מוסלמי ולכן עושה חתונה ביום שכזה.

האם יהיה לי מותר להצטרף לאירוע? הרי אני יודע שהאבלות נמשכת עד אמצע י' באב, אבל מדובר בחבר טוב.

תודה,

אלון

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נא להסביר לו שחתונה היא מצב של שמחה שאסור להשתתף במוצאי תשעה באב.

צום הרביעי לששון ןלשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ