אמצעי מניעה לאחר קיסרי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/06/23 13:12 ב בתמוז התשפג

שאלה

שלום,

בשעה טובה ילדתי לפני כחודשיים בת מתוקה לאחר טיפולי פוריות. בעלי ואני לא תיכננו למנוע היריון אך כיוון שילדתי בקיסרי (חירום) הוראת הרופאים היא להימנע מכניסה להיריון מינימום שנה.

הלכתי לרופאת נשים לבקש אמצעי מניעה לא הורמונלי - ולא הגענו לפתרון. אז כרגע אנחנו לא מקיימים יחסים.

גלולות - לא בא בחשבון מבחינתי, אני סובלת משחלות פוליציסטיות ולא מוכנה לשאת עוד הורמון אחד מיותר אחרי כל מה שעברתי.

כנל לגבי טבעת ושאר האמצעים שיש בהם אפילו מעט הורמונים.

לגבי התקן - הרופאה המליצה שלא מכיוון שהרחם רגיש מהניתוח, וגם באופן אישי מפחיד אותי להכניס לרחם משהו.

לגבי קוטל זרע, דיאפגרמה וכו - אני לא מסוגלת להכניס משהו כה עמוק לגופי. אני גם לא משתמשת בטמפון לצורך העניין.

הדבר היחיד שאני חושבת עליו זה קונדום, וזה כמובן לא בא בחשבון מבחינה הלכתית.

אני לא יכולה לתאר את התסכול שבעלי ואני חשים, במיוחד לאור העובדה שכל הנטל עליי.

אשמח לשמוע פתרון.

אני מעדיפה שלא נקיים יחסים מאשר שאכניס לגופי עצמים זרים/הורמונים.

וזה לא הגיוני בשום צורה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכות להולדת הבת.

יהי רצון שתגדל, ותהיה מי שמוצאת חן בעיני אלוהים ואדם.

המציאות אותה את מתארת מובנת בהחלט, וגם מערכת השיקולים.

אני שייך לקבוצת מיעוט של רבנים אשר סוברים כי במצב שאתם נמצאים בו, כמו גם באיסור להיכנס להריון - מותר באופן זמני להשתמש בקונדום. שימוש בקונדום במצבי חולי נפסק כבר על ידי מקים מועצת גדולי התורה - ר׳ חיים עוזר זצ״ל - ואף שאנחנו נמנעים בדרך כלל להשתמש בפסק זה - כאשר נמצאים במצב שלכם הדבר מותר, אך כאמור באופן זמני בלבד.

כמה זה זמני ? נראה לי שנכון יהיה להשתמש בו חצי שנה, ולאחר מכן אנא שובי ונראה האם יש דרך אחרת, טובה יותר, כדי לעשות זאת.

כל טוב ושמחה גדולה