שמירת שבת

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 22/05/23 22:34 ב בסיון התשפג

שאלה

בס״ד

כבוד הרב שלום,

יש לי שאלה לגבי מקרה שקרה לי בשבת.

יש לנו קומקום שבת עם כפתור מיוחד לשבת ובשביל שהאור של הכפתור לא יכבה בעת הרמת הקומקום צריך לשים את הקומקום במצב נעילה, לא בדקתי מספיק טוב ולא נעלתי אותו אבל כפתור של מצב שבת היה מופעל (המים הורתחו עוד לפני כניסת שבת), וחברה שלי רצתה להכין לה שתיה וראיתי שהחצים שמראים שהקומקום נעול לא במקומם ואמרתי לה תנסי להרים את הקומקום ונכבה לו האור של כפתור מצב שבת בעת שהרימה אותו

1. אם יש ספק שמשהו יכול להיות חילול שבת מותר להגיד דבר כזה? (הכוונה אם החטאתי אותה)

תודה רבה וחודש טוב בעזרת ה׳.

תשובה

שלום וברכה,

אם יש ספק של חילול שבת אין לומר לבצע את הפעולה.