שירת נשים במקהלה

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/05/23 13:45 ד בסיון התשפג

שאלה

כבוד הרב,

בבית ספרי(אני לומדת בבית ספר ממלכתי דתי) נערך ערב שורשים, שבו כל קבוצת בנות שונה תשיר שיר בשפה אותה היא למדה במשך השנה. למשל הבנות שלמדו אידיש ישירו שיר באידיש על משפחה, וככה גם ערבית וצרפתית.

אבי מתלבט אם להגיע משום איסור שמיעת שירת נשים ( השירה היא רק חלק מהערב), וגם בגלל שהוא מעביר שיעור תורה באותו הערב.

יש לך פתרון למצב הזה?

האם זה ביטול תורה שלו להגיע ?

האם מותר לו להגיע הלכתית בגלל השירה?

תשובה

שלום רב,

ביחס לשאלת ביטול התורה, הרי שהדבר תלוי בו וגם בכמה חשוב לך שהוא יגיע. אני מניח שלפעמים אבא מפסיד שיעור בגלל חתונה משפחתית וכו' ולכן ההכרעה בשאלה זו תלויה בכמה חשוב לך שהוא יגיע.

לעניין שירת הנשים במקהלה, אפשר בהחלט לסמוך על פסק ההלכה של הרב יחיאל יעקב ויינברג, שדיבר על שירת מקהלה, אפילו כשמודבר בשירה מעורבת, שמסביבה עומדים ערכים חינוכיים.

בהצלחה

שי פירון