חימום גבינה במיקרוגל בשרי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/06/23 10:44 א בתמוז התשפג

שאלה

חיממתי פסטה בלי רוטב עם גבינה צהובה למשך דקה במיקרוגל בשרי בין יומו.

הצלחת הייתה מכוסה במכסה פלסטיק של המיקרוגל שגם הוא היה בשימוש בו ביום ואף היה מלוכלך משאריות מזון, במכסה הפלסטיק יש שלושה חורים אחד בקוטר של סנטי' ושנים בקוטר של חצי סנטי'.

הפסטה הגיעה לחום שהיד סולדת בו (איני יודע לומר במעלות אבל הייתה בעיה לדחוף אצבע לפסטה) והיו אדים שהצטברו על מכסה הפלסטיק.

אם צריך פרטים או תמונות - בשמחה

מה דין המיקרוגל, הצלחת - אקרופל (סוג של קורל) והצלחת של המיקרוגל - זכוכית

תשובה

ב"ה

שלום.

1. כיוון שהמיקרו היה בשרי בן יומו והפסטה עם הגבינה הצהובה לא הייתה מכוסה במכסה אטום הרי שהתבשיל אסור באכילה.

2.את המיקרו צריך להכשיר (לנקות היטב במיוחד באיזור הדופן האחורית המחוררת) ולהרתיח צלוחית עם מים למשך כמה דקות.

3. הכלי שבו התבשיל נאסר בשימוש .

4.הצלחת של המיקרו שהיא נשארה קרה בכל הסיפור הזה לא זקוקה להכשר .

ואשריך שאתה שואל למרות העוגמת נפש ובכך אתה מקבל את מצוות הבורא עליך ומקיים "לא תבשל גדי בחלב אימו" ולא מערבב מוות (שחיטת גדי) עם חיים (חלב) .

בברכה,

עוזיאל אליהו