מה מותר וכדאי לעשות ביום השואה? מותר ללכת לים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/04/23 19:39 כו בניסן התשפג

שאלה

אהלן, רציתי לשאול לגבי יום השואה. רציתי לעשות משהו מיוחד ביום הזה, לא להשתמש כמעט בכלל במכשירים אלקטרונים, או רק סרט מהמרגשים מאלה שעשו לפני הרבה זמן. אבל השאלה היא ככה: רציתי להעביר את היום בכל מיני דברים שיעבירו את הזמן. אם אלך לים לא עם חברים אלא לבד או עם הורה ולא חייב לשחות זה לא מכבד? כי אני נורא אוהב את הים ורואה בו כמנחם. אז השאלה אם מותר ללכת לים ביום השואה.

תשובה

שלום לך.

מתוך השאלה שלך ברור כמה אתה רגיש ומבקש לא רק להיות רגיש כלפי היום אלא להפוך כל יום ליום משמעותי, במיוחד בימים רגישים, ימי שמחה ואבלות כאחד.

מתוך כך, אתה לא רוצה לבלות ביום הזה באופן חברותי נהנתי אלא באופן משמעותי.

היוזמה לא להתעסק במכשירים אלקטרוניים כדי לא להיות מוסח ממשמעות היום הוא יוזמה מאוד מבורכת.

אמנם, כפי שגם העלית בהשאלה, האלקטרוניקה, יותר נכון הטכנולוגיה, גם עוזרת לנו להתחבר למשמעות היום.

אם זה סרטים מרגשים של פעם שמעבירים את הסיפורים של אז, גם אם הם הוליוודיים ביותר, בין אם זה דרך סטורי המבוסס על סיפור של אלו שהיו בשואה, צ'אט בינה מלאכותית שנדמה שיח עם מי שחי בתקופת השואה תוך כדי התופת ועוד.

מנגד, אתה לא חי באבלות של פעם אלא מבקש להתרומם ממנו, להתנחם ביום הזה ולכן אתה גם רוצה ללכת לים, לא כבילוי אלא כנחמה.

אז מה עושים?

ראשית, לא חייבים לבחור במשהו אחד, אלא אפשר לשלב.

אפשר להקדיש חלק מהזמן למשמעות היום - קריאה, צפייה וכד' .

אפשר להקדיש חלק אחר מהיום לניחום.

לא הייתי הולך ושוחה בים, ואישית גם לא לטיילת, אך ברור שאם תהיה בטיילת זה אפשרי.

אני הייתי מנסה לחשוב על משהו אחר שמנחם, משהו אחר שעוסק בתרומה.

לא לחינם נקבע יום העצמאות שבוע, שבעה, אחרי יום הזיכרון לשואה ולגבורה.

מה לדעתך יכול לבטא את התקומה?

שכן אין נחמה גדולה מכך שממשיכים באמונה.

ואם הזכרנו עשיה - אולי לחפש איך ביום זה להתנדב עם הניצולים והשרידים שעודם איתנו.

אגב, חלק אחר מהיום הייתי מקדיש ללימוד ולתפילה לעילוי נשמתן של קדושי עליון אלו שנהרגו ונטבחו בשואה.

האם אתה מרגיש שאתה יכול להקדיש לכך זמן?

אשמח לשמוע ממך איפה התשובה פגשה אותך. אפשר כאן באתר בשאלה חדשה:

makshivim.org.il/ask-away

וגם במוקד הווטסאפ - 052-468-3927 ובמוקד הטלפוני - כוכבית 8298.

בהערכה עצומה וברכה לגאולה שלמה במהרה,

נתנאל

מוקד חברים מקשיבים