האם מותר לי לנתץ מזבח של עבודת אלילים בחו"ל?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/04/23 21:25 כה בניסן התשפג

שאלה

בבניין שאני מתגורר בו (אנגליה) יש הרבה עובדי אלילים שמשאירים מנחות (פרחים, פירות וקורנפלקס) על שולחן עשוי זכוכית ועץ. האם מותר לי לנתץ להם את המזבח?

וְנִתַּצְתֶּם אֶת מִזְבְּחֹתָם וְשִׁבַּרְתֶּם אֶת מַצֵּבֹתָם

תשובה

שלום רב

ראשית, לא פרטת אם יש ליד המזבח תמונה או פסל כלשהוא. אם אין תמונה כזו אלא הכל בדמיונם אין זה ברור כלל שיש חובה הלכתית לנתץ את המזבח בכל אופן.

אם אכן יש תמונה, הרי שנחלקו הראשונים האם קיימת חובה לאבד עבודה זרה בחוץ לארץ, שהרי הפסוק שציינת מתיחס לארץ ישראל ולא לחוץ לארץ.

למעשה, נראה שאסור לנתץ את המזבח מחשש שיביא הדבר לאיבה ופעולות תגמול כנגד יהודים.

יחד עם זאת, מצוה ללכת בדרכיו של אברהם אבינו שקרב את העולם כולו לאמונת היחוד. אני מציע לנסות ליצור קשר עם המרכז העולמי להפצת שבע מצוות בני נוח: https://noahideworldcenter.org/ ולברר איתם על הדרכים בהם אתה יכול להפיץ את הענין בקרב השכנים

בהצלחה רבה!

טוביה

מוקד חברים מקשיבים