לבקר חולה בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/06/23 10:51 א בתמוז התשפג

שאלה

הרב שלום לך האם מותר לבקש חולה בשבת כי שמעתי שזה אסור כי זה יכול להעציב את המבקר ואסור להתעצב בשבת.

תשובה

ב"ה

שלום.

מצווה לבקר את החולה בשבת ולברך אותו ולשמח את ליבו .

ואדרבא נהגו בעם ישראל שאם יש חולה בקהילה אז מיד בסוף תפילת ערבית של שבת הולכים הקהל עם הרב בראשם לביתו של החולה ומברכים אותו ומשמחים את ליבו . ונהגו כך בערב שבת שהרי אמרו חכמים ש2 מלאכים מלווים לו לאדם מבית הכנסת עד לביתו אז הקהל הולך מבית הכנסת יחד עם המלאכים לברך את החולה. וכך היה מנהגו של הרב מרדכי אליהו זצ"ל שהיה הולך מבית הכנסת ישר לביתו של החולה יחד עם הקהל לברך את החולה בברכת שבת שלום ולבקרו ביקור חולים ולשמח את ליבו.

ויהי רצון שהקב"ה ישלח רפואה שלמה לכל החולים אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.