חתונה ודייטים - רוצה להתחתן כבר

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 01/04/23 21:48 י בניסן התשפג

שאלה

שלום הרב,

אני בת 20 אומנם רק שנה בתוך עולם השידוכים והדייטים.. אבל חולמת על זה כבר הרבה זמן..

אני עושה את כל המאמצים בשביל להקים בניין עדי עד לה' יתברך בעולם הזה.

אני נפגשת עם בחורים, מתפללת על זה המון, שומעת הצעות (ב'ה יש הרבה...)

אני יוצאת במשך שנה, אבל יצאתי רק עם 4 בחורים

2 מתוכם זה היה קשר ארוך (חודש וחצי) והיה טוב מאוד.. אבל אחרי חודש בערך התחיל להתערער מכל מני סיבות..

ואז חתכנו.

חשבתי שאני לא אקח את זה קשה ואמשיך הלאה כי אני באמת מלאת אמונה שאם זה לא הלך כנראה שגם אם היה טוב מאוד זה לא שייך אלי...

אבל הלב כבר שרוט.. ואתה מתחיל לחשוב שאולי יש משהו לא נכון בצורה שבה אני מציגה את עצמי.

תמיד חברות שלי וכל מני שכנות וכו אמרו לי שיחטפו אותי ושזה יהיה לי קל כי אני ככה וככה.

חשוב לי שתבין שאני לא אומרת את זה מתוך מקום של גאווה.

פשוט יש צייפיה גדולה מאוד לפני שנכנסתי לעולם הזה.

חשבתי שזה יילך בקלות והתאכזבתי..

כל קשר אני הכי מביאה אותי כדי שבאמת אם זה לא זה אז שאני אדע שלפחות הבאתי את מי שאני.

אז אני מתמסרת לזה בלב.

אבל בסוף זה שורט אותי.. וזה קשה כ"כ.. להחשף, לרצות לחלום ואז להבין שזה לא זה.

והדרך מלאת אמונה.. באמת..!

רואה ישועות ממש.

אבל כבר אני מיואשת מזה..כי אני באמת כ"כ כ"כ רוצה !!

השאלה שלי זה האם אני צריכה להרפות ולא לדחוק בשעה.. לתת לה ' לנהל את העולם שלו בדרך הכי נכונה? או להמשיך לשמוע הצעות ולהיפגש..

וגם אם אפשר ברכה מהרב להמשך הדרך. זה ישמח אותי מאוד. תודה מראש!(:

תשובה

שלום וברכה,

פתח בכך, שזה ממש מיוחד ומשמח לקרוא על הרצון שלך להתחתן. את מתארת את וכל ההשתדלות שלך הגשמית והרוחנית בתחום הזה. וזה ממש לא מובן מאליו.

בנוסף, אשרייך שאת משתדלת בתחום, ומלאת אמונה וסבלנות למצוא את זיווגך.

כתוב בגמרא ש"קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף" ואכן פעמים רבות החיים לא מתנהלים כפי איך שהיינו רוצים שילכו. ובכל זאת אנו יודעים שה' לא עוזב אף אחד ואף אחת. כל אחד ואחת יש לו את המסלול שהוא צריך לעבור כדי לזכות להגיע לחתונה.

נקודת התחזקות קטנה, שאוכל להציע לך זה להתבונן בתובנה שאנו מאמינים שה' יודע הכי טוב מה טוב לנו. וכל מפגש שלך וכל הצעה שאת שומעת מקרב אותך עוד קצת לאחד היחיד והמיוחד שתזכי להינשא לו.

יש כלל, שדברים שבאים מתוך מאמץ וקושי, ערכם גדול ומשמעותי יותר. ולכן גם זה לא קל התקופה הזאת, תתחזקי בכך, שזה מעיד על גודל הזכות והמיוחדות שיש בשידוך.

לגבי שאלתך, באופן כללי חשוב לא לפעול מתוך לחץ. הלחץ בדרך כלל מונע מאתנו להצליח בדברים. גם בנושא שידוכים לחץ עשוי להזיק.

ולכן בוודאי שחשוב להרפות, ולחיות ברוגע, בסבלנות ולהמתין להצעה רלוונטית ומתאימה. מצד שני, אסור להיות שאננים. וכן צריך לנסות להשתדל כל עוד זה נעשה בצורה נעימה ורגועה. ויחד עם זאת לתלות את הביטחון בה' שימצא לך את הזיווג הנכון והמדויק עבורך.

אסיים בתפילה וברכה, שתזכי למצוא את החתן שיתאים לך מכל הבחינות בזמן המתאים והמדויק ביותר, ותזכו יחד לבנות בניין עדי עד מתוך קדושה, טהרה ושמחה. את וכל מבקשי הזוגיות בעם ישראל.

בברכה,

הלל מרצבך