איך להימנע מזוגיות טכנית?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/04/23 17:05 טז בניסן התשפג

שאלה

מרגיש שאנחנו נשאבים לטכני של הזוגיות, ולא משנה כמה אנחנו מנסים לתכנן משהו זוגי או לאפשר זמן זוגי - בסוף תמיד נישאב לטכני.

מה אפשר לעשות?

תשובה

שלום לך, שלום לכם.

כמה כאב יש בשאלה הזו על חלום שלא מתממש.

על רצון שלא מקבל ביטוי.

הרצון לקיים זוגיות ולא רק להיות בזוגיות.

ההישאבות הזו לטכני נותנת תחושה, במקרה הטוב, שהזוגיות במצב הישרדותי - שמצליחים להתעסק במעטפת ולא במהות.

לפעמים, משהו יכול להתקיים ככה לאורך זמן, קצר או ארוך, אבל זוגיות היא לא כך.

זוגיות דורשת תחזוקה שוטפת.

האתגר הוא שלא פעם זה לא רק הזוגיות שסובלת מחוסר השקעה, לעומת הטיפולים הטכניים, אלא בכלל החיים.

מרוץ החיים שאנו חיים בו יש בו אור לחושך שמשמשים בעירבוביא.

כל המיידיות שאנחנו חיים בה נותנת לנו המון, ומנגד דורשת המון.

היא מאפשר דברים עם מאמץ מופחת, אפילו קוראים לזה ייעול, אך מנגד, היא לא אפשרית בכל דבר.

זוגיות היא לא מיידית, היא דורשת השקעה רבה ועד שמרגישים את השפעת הפעולה יכול לעבור זמן.

עד כה, תיארנו לכאורה משהו פשוט וכללי שלא קשור דווקא לשאלה, אבל הוא תשקיף של השאלה.

אז מה עשינו כאן?

נשאבנו לטכני.

יותר נכון לטכני המהותי.

יתרה מזאת, עשינו תיאום ציפיות.

נשאבנו לטכני המהותי של זוגיות ודיברנו על המעטפת, אך מתוך מגע בזוגיות עצמה.

הטכני הזה שונה לרוב מטכני מינהלתי של קניית מצרכים לבית, תשלום חשבונות, כביסה וכד'.

הוא אולי לא שיח זוגי ביניכם, אבל גם בזוגיות יש צדדים טכניים שהם הכי זוגיים שיש.

לנפוש ולבלות יחד - זמן זוגי מהותי.

להכין את הנופש יחד משלב התכנון ועד הביצוע - יכול להיות טכני מינהלתי אבל הוא גם יכול להיות טכני מהותי.

דווקא דרך התכנון אפשר לשתף בחלומות, צרכים, נתינה לשני/ה ועוד.

זה כבר לא טכני מינהלתי (למרות שיש המון שהופכים את זה לזה בצורה של 'יאללה, בואו נזמין ונתקתק'), אלא מאפשר לגעת במהות.

בנוסף, עשינו תיאום ציפיות והבנה שהתשובה הזו לא תשנה בין רגע את הקשר הזוגי שלכם וגם כשתצליחו להקדיש יותר זמן למהות הזוגית ייקח זמן עד שזה יתחיל להשפיע ולהיות מורגש, ולכן חשוב להתמיד ולהבין שזה לא מיידי.

אז מה כן?

כדאי מאוד להתחיל מהטכני ההמנהלתי, דרך המהותי ועד לזוגיות עצמה.

חשוב שמראש תרגישו זמן במהלך השבוע לזוגיות שלכם.

עד החתונה עשיתם דייט, התחיל ממעטפת ההיכרות, העמיק ולאחר מכן עירב טכני ואז הפסיק אחרי החתונה בשלב כזה או אחר ועבר להיות טכני בלבד.

תחזרו לדייטים של כיף, הנאה, עומק.

אם זה בבית זה קל, אפילו עם משחק לוח דמקה, ואם זה בחוץ לזכור שהטכני יכול להיות מהותי ולא רק מינהלתי.

תקבעו זמן קבוע לדייטים האלו, לא זמן משתנה

זה עוזר לכם לפנות את עצמכן ולעשות תיאום ציפיות שזה זמן זוגי ולא זמן מינהלתי.

יתרה מזאת, הגדירו דייט מינהלתי שבו אתם דואגים לדברים המינהלתיים. זה יעזור לתחום מעט את השיח המינהלתי.

ומעבר לכל זה, כל הזמן להציף את המהות שעומדת מאחורי הצד הטכני.

מוזמן לשתף אותנו איפה זה פוגש אותך, אתכם.

נתנאל

יועץ זוגי ומיני