האם השם לא ברא את המים והיבשה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/03/23 07:24 כט באדר התשפג

שאלה

״ וְהָאָרֶץ, הָיְתָה תֹהוּ וָבֹהוּ, וְחֹשֶׁךְ, עַל-פְּנֵי תְהוֹם; וְרוּחַ אֱלֹהִים, מְרַחֶפֶת עַל-פְּנֵי הַמָּיִם״- איך זה הגיוני שרוח האלוקים מרחפת על פני המים אם המים עוד לא נבראו? ואיך הייתה תהום? הרי עוד לא נברא כלום..

ואמרו לי שהפסוק הראשון ״בראשית ברא אלהים את השמים ואת הארץ״.. הוא כותרת כביכול לבריאה, אז למה לא מוזכרת בריאת המים והאדמה (התהום) בכל הסיפור של הבריאה

תודה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח

הצטרפת לכל קוראי התורה ולכל הפרשנים המתלבטים בשאלה זו.

ובשל כך, גם נאמרו פירושים רבים מאוד לסוגיה זו.

אחד מהם בנוסח כזה: ״מה שיהיה עוד מעט הארץ - היה תוהו ובוהו…ורוח א-לוהים מרחפת על מה שיהיה עוד מעט - מים.

ובוודאי יש עוד

יישר כוח על הקריאה המדויקת.

ֿ

ֿ כל טוב