קנית בגדים

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/03/23 08:42 כט באדר התשפג

שאלה

שלום אני מחתנת בלי נדר ובעזרת השם את בני אחרי פסח רצינו ללכת לראות בגדים לבני בעלי בשבילי ולקנותם האם לאחר ליל הסדר אפשר להתחיל לראות ולקנות אשמח לתשובה אנחנו אשכנזים

תשובה

שלום רב לך

מותר לקנות בגדים חדשים בחול המועד - אם הם לצורך שימוש בחול המועד (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן תקלד סעיף ג, וסימן תקלט סעיף יא).

ומכל מקום יש להשתדל לקנות לפני החג בגדים שלא ניכר שהם לצורך המועד (שמירת שבת כהלכתה חלק ב' פרק סז' סעיף כו. וע"ע חזון עובדיה יום טוב עמוד קצו סעיף ל).

אמנם אם מוכרים את הבגדים בזול ויש צד שלא ימצא כל כך בזול אחרי חול המועד - מותר (הגר"מ פיינשטיין זצ"ל, הובא בספר הזכרון מבקשי תורה חלק ב' סימן קד סעיף לח).

וכן אם אין אפשרות אחרת מבחינת הזמן, או לחילופין אם זה נתפס כבילוי ומקור של שמחה, מותר.

בברכה,

שי