זרע לבטלה ואישה בכללי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 21/04/24 00:38 יג בניסן התשפד

שאלה

שלום כבודו, אם אפשר לא לפרסם תאתר.

אז ככה אחרי שהצלחתי יחסית הרבה זמן נפלתי שוב לצערי. זה חא מה שמדכא אותי כי אני מאמין שאני יצליח להתגבר על זה אבל השאלה היא לכמה זמן? אני אחד שהולך לחיות בארהב אחרי הצבא עם המשפחה שלי. יש לי הרבה ידידות והכל אבל אני לא אחד שרוצה או מחפש חברה ואני לא יודע אם זה ישתנה. בחיים לא הייתה לי חברה ולא חיפשתי או שזה עניין אותי. יש לי חברים אני פשוט אחד שמנסה לשמור עיניים לא להסתכל ולא מתעניין. עכשיו לא כולן כמו שאתה חושב. אני יודע שבשלב שאם הייתה לי חברה היא הייתה רוצה שנעשה יחסים ושזה טבעי וביגלל זה אני מונע את זה. אני לא רוצה ליפול בזרע לבטלה שוב. השאלה שלי היא כזאת בקיצור, מה אני יכול לעשות אם יש דרך לתקן את הטעויות שלי בזרע לבטלה? אני קורא תיקון הכללי ואין לי מקווה או את האפשרות כי אני ממשפחה חילונית. 2, האם אני יכול שלא להתחתן עם מישהי בחיים? יעני לחיות לבד פשוט? אני נופל בזרע לבטלה לרוב כי על זה אני חושב ואני אומר לעצמי שאני רק שומר עכשיו אבל מתישהו זה יגיע ואני יהיה חייב לספק אותה. אז לא באלי פשוט ובאלי למנוע את זה. תודה

תשובה

ב"ה

שלום,

1. התשובה הטובה ביותר היא לימוד תורה בקביעות במיוחד לימוד מוסר.

2. להתחתן זה גם מצוה וגם עניין טיבעי. אם אגם לא רוצה אז צריך לטפל בזה, כמו אדם שלא רוצה לאכול.