הכשרת תנור שנאפה בו חמץ בפסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/03/23 06:06 כג באדר התשפג

שאלה

שלום הרב.

אני לא דתי, אבל רוצה להכשיר את המטבח בדירתי כדי שדתיים שמתארחים יוכלו לאכול בו. אין לי בעיה לקנות כלים וכו' הבעיה היא עם התנור והכיריים שעל גבי התנור, אני בדירה שכורה ולא ניתן להחליפם כרגע אלא אם אין ברירה. כיריים הבנתי שאפשר ללבן (האם זה נכון?)

התנור הוא יד שניה ואין לי מושג אם בישלו בו בשר וחלב יחד, אני לא בישלתי בו בשר וחלב אבל כן אפיתי בו חמץ גמור במהלך פסח לצערי. האם יש משהו לעשות עם זה? לפחות שאוכל להשתמש בו בכל השנה?

וכן במיקרוגל בושלו בשר וחלב יחד לצערי , האם יש דרך להכשיר? (מיקרוגל אני יכול להשיג אחר יותר בקלות מתנור) .

תודה רבה ופסח כשר ושמח!

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה כי בימינו אין אנו אופים על ידי הצמדת האוכל (כמו פיתות) לגוף התנור עצמו, אלא רק בחלל של התנור - מותר להכשיר תנור לפסח. יש לעשות זאת לאור ההוראות שנמצאות בהרבה מאוד מקומות ברשת, שעיקרן הוא ניקוי היטב, חומרים ממיסי שומנים וכדו', והבערת התנור על חום מקסימלי לחצי שעה. אין להשתמש בתבניות של התנור, כי אם בתבניות חד פעמיות או עדיף (מסיבות קיימות) בתבניות מיועדות לפסח שיישארו לך לשנים רבות.

מיקרוגל ניתן להכשרה על ידי ניקוי היטב ובישול כוס מים בתוכו לכמה דקות

כל טוב ויישר כוח