פסוק בהיפוך המילים בקידוש לבנה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/06/23 11:43 א בתמוז התשפג

שאלה

שלום. ביקשתי לשאול ולא נעניתי מאחר והרב שרלו השיב לי שאינו בקי בתחום.

שאלתי: למה בקידוש לבנה מופיע הפסוק הבא גם בהיפוך המילים: תפול אליהם אימתה ופחד.....

תשובה

ב"ה

שלום.

משה קיבל תורה מסיני . את התורה הזו הוא קיבל כפרד"ס (פשט רמז דרש סוד) חלק בעל פה מפי הקב"ה .

התורה שבעל פה הועברה מדור לדור מרב לתלמיד מאב ואם לבן ולבת. חלק מהדברים שנאמרו למשה מסיני הם סודות התורה שנכתבו בתורה שבכתב ובכל התנ"ך כולו (24 סיפרי התנ,ך) והם מוצפנים בכל מיני דרכים . למשל חלק ממהצפנה היא בראשי תבות או סופי תבות חלק מההצפנה באה לידי ביטוי בגימטריה וחלק מההצפנה באה בהיפוך מילים או פסוקים או שילוב של פסוקים או שילוב של אותיות .

ראה למשל את דברי רש"י על שם בן 72 אותיות שמוצפן ב3 פסוקים בתורה בפרשת בשלח (עיין רשי במסכת סוכה דף מה עמוד א)

ולכן גם מהפסוק תיפול עליהם ... יש בראשי תבות ובחילופי תיבות ובהיפוך המילים וכ"ו איזה סוד שמסתתר שם וידוע לבעלי הסוד .ואנו אומרים אותו לא בגלל שאנו מבינים את הסוד הטמון שם אלא כי כך הוא נפסק כנוסח ברכת הלבנה.

ואם תאמר שאתה לא מבין את הסוד ולכן אתה לא עושה מה שאתה לא מבין אז אשיב לך שהרי אתה לפעמים לוקח תרופה כי הרופא אמר למרות שאתה לא מביו בדיוק את הנוסחא של התרופה ומה הם מרכיבה. אתה סומך על הרופא.

גם כאן חכמים תקנו לנו לומר פסוק זה בדרך זו , ובזמן מאוד מסויים כי יש כאן סוד מסויים שמועיל לאדם ולמצבו ולכן אנו אומרים את זה כך.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.