אני הולך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/03/23 19:19 יט באדר התשפג

שאלה

אני הולך נגיד בדרכי האל ומה אז ?מה ההבדל ביני לבין אנשים אחרים שהלכו בדרך שלו כמו חנוך

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפי תפישתי, כל אדם נברא עם ייחוד שלו. לחנוך היה ייחוד שלו, לי יש ייחוד שלי, ולך הייחוד שלך.

כל אדם מגיע לעולם בנסיבות מיוחדות, עם שילוב של תכונות וכישרונות שיש רק לו, כדי למלא תפקיד מיוחד - שליחות שרק הוא יכול למלא בעולם.

חנוך היה צריך להיות חנוך, אברהם נועד להיות אברהם, משה להיות משה... אני נועדתי להיות אני - ואתה להיות אתה.

כאשר אדם ממלא את תפקידו - ייעודו בעולם, הוא מאושר.

כיום אנשים מנסים לחקות הצלחות של אחרים, כל מני דמויות של מפורסמים מוערצים. זו טעות שגורמת להם להיות מאוכזבים מעצמם, עצובים ומיואשים. המאמץ שלנו בחיים צריך להביא למילוי ומיצוי הדרכים שלנו לממש את עצמנו.

כולנו הולכים בדרכי האל אבל לכל אחד מאתנו תפקיד ייחודי, מקום ושליחות שעליו למלא בעולם.

בהצלחה!