הלכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/03/23 00:43 יט באדר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול מה יותר חשוב / קדוש יום שבת או חג פסח

רציתי ללבוש חצאית

לבנה לכבוד שבת והיו אנשים שאמרו לי שזה חגיגי מדי ועדיף לשמור לחג פסח לכן רציתי

לדעת מבחינת הקדושה וללבוש לבן עדיף לכבוד שבת או לכבוד חג פסח?

2. מה זה פרשת הקטורת מתי תריך לקרוא ולמה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. עד פסח יש עוד כחודש, והקידוש הוא בשבת הקרובה, לכן יש להשתדל לעשות קידוש כהלכתו כבר בשבת הבאה.

ב. אפשר ללבוש לבן גם בשבת רגילה, ואשרי מי שמכבד את השבת, אבל אם את לא רואה נשים שלובשות חצאיות לבנות לא כדאי להיות שונה ויוצאת דופן.

ג. פרשת הקטורת אל הפסוקים בתורה וברייתות שעוסקות בפר' הקטורת. יש אומרים אותם לפני תפילת השחר ויש שאומרים לאחר שיר של יום.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורהוהארץ