חזקה בדין ש"צ

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/03/23 01:51 כ באדר התשפג

שאלה

גבאי בית הכנסת שלנו משמש בתפקידו זה מעל 30 שנה ללא תמורה כספית. כשכר על עבודתו הוא מתפלל מס' תפילות מסויים בחגים וכן בשבת פרשת זכור הוא קורא את הפיוט "מי כמוך ואין כמוך".

לאחרונה ישנם גורמים בבית הכנסת המערערים על כך וטוענים שלא חייבים לתת לו לעלות בחינם אלא צריך למכור את זה, ואת התפילות יש לתת לרב בית הכנסת. חלק ניכר מהתפללים מצדד בהמשך ההסדר הנ"ל, אולם מיעוט קטן ורועש (מגובה ע"י הרב החדש) מתנגד לכך.

א. האם ישנה חזקה לגבאי ועליו להמשיך בכך?

ב. האם ישנה הכרת הטוב בכך שהגבאי מקבל זאת ועליו להמשיך בכך?

בברכה:

עליון

תשובה

שלום לך,

לא נכון שאענה במקום הרב שלכם, על פיו יישק דבר.

ברור שיש בכך הכרת הטוב ונכון להמשיך לתת לו.

בודאי אם הכוונה למכור אותם. אם זה מאד חשוב לרב החדש שישנו אז נכון שאחד המתפללים יקנה וייכבד אותו בתפילות אלו.

אני כרב ותיק, נמנע מלקבל החלטות כאלו ללא תאום והסכמת הגבאים. הם הגבאים נציגי הציבור וגם משקיעים זמן רב מאד למען הציבור.

בברכה ובהצלחה דוד לוי