על מה אפשר לדבר בדייטים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/04/23 20:52 ג באייר התשפג

שאלה

שלום. התחלתי לצאת עם בחור וב״ה הדייטים זורמים, ואף נגענו מעט בנושאים חשובים. לפני כל דייט פחדתי שלא ניגע בנושאים חשובים, אך אכן נגענו. אבל כעת מרגישה שאין עוד על מה לדבר! אשמח לדיוק על איזה נושאים יותר לגעת ולדבר.

תשובה

אורטל יקירה.

שמחה בשבילך שאת בשלב הזה בחיים, ותודה לה' שיש הצעות ואת נפגשת ומבררת לעצמך רצונות וכיוון רוחני וסדרי עדיפויות. זה נפלא בעיניי. ברכות!

לפני ההצעות על מה לדבר רוצה להגיד לך משהו חשוב:

יש תחושה כזאת, במיוחד אצל בנות, שבדייט כל הזמן חייב להיות דיבור אחרת נהיה מביך, אולי מלחיץ, ושאז עדיף להימנע ממבטים. כל דקה מרגישה ארוכה מאוד, ואז הבנות מתחילות לשאול את עצמן תוך כדי: "אז מה זה אומר עלינו השקט הזה? מה הבחור חושב? איך נצא מזה עכשיו?"

וכאן חשוב לי להגיד שבעיניי כדאי דבר ראשון להרפות לנשום עמוק ולשחרר. הכל בסדר. מה שצריך לקרות יקרה. ה' מנהל את העולם והוא קובע בת פלוני לפלוני. הוא מחליט מי הזיווג של מי. אני מכירה אנשים ששתקו המון בפגישות ואחר כך התחתנו וחיים בשמחה, וגם להיפך: כאלה שדיברו הרבה וצפוף ולא יצא מזה כלום. זה נראה לי נושא שחשוב לתת עליו את הדעת ולהיפגש בטוב, בלי סטופר ובלי להלחיץ את עצמנו לא מבפנים ולא מבחוץ.

על מה כדאי לדבר באופן כללי?

- על נושאים קלילים וכיפיים שפותחים את הלב, שמשחררים אוירה, ושמאפשרים אחר כך להיפתח ולשתף.

- על נושאים רציניים כמו כיוון רוחני, תפיסות עולם, רצונות וצרכים, הרגלים, תוכניות לעתיד.

- לא לפחד (מתי שאת רואה לנכון) לשתף בקשיים, בפחדים וחששות. זה מאוד מקרב שפותחים את הלב.

- ועוד דבר: בעיקר כדאי לדבר בחיובי, להגיד מילים טובות, לא לדבר על דברים שליליים מדי. זה מעכיר את האווירה, ויוצר רגשות פחות טובים.

דוגמאות לנושאי שיחה:

- מאיפה בעולם המשפחה שלך מגיעה? שורשים, לאיזו קהילה השתייכו, קצת על הווי החיים שלהם, מה שאת יודעת. לפעמים זה יכול להיות מאוד מעניין.

- על ההורים שלך, על הקשר שלך איתם, תחום העיסוק שלהם.

- סדר האחים המשפחה, המקום שלך, אחים שיש לך קשר טוב איתם, משהו מעניין על המשפחה: המנהגים, טיול או תוכנית מיוחדת שהיתה לכם יחד.

- תחביבים שלך: מה כיף לך לעשות, מה עושה לך טוב.

- תוכניות לעתיד.

- חברות שמצמיחה אותך.

- אנשים שאת מעריכה ואוהבת.

- מישהי שהיית רוצה להדמות לה, שהיא דמות מופת בעיניך.

- מאכלים שאת נהנית לאכול ואולי גם על בישול או אפיה אם זה מעניין.

- מתנה מיוחדת שקבלת.

- רב/רבנית שהשיעורים שלו/ה מעניינים אותך.

- דמות חינוכית שקיבלת ממנה ונגעה לך בלב.

- ספרים שקראת ואהבת.

איפה היית רוצה לגור בעתיד ולמה.

- איך את מקבלת החלטות, עם מי את מתייעצת.

- מה משמח אותך?

- מה מפחיד אותך?

- מה בחיים שלך היית רוצה לשנות ואיך את יכולה לעשות את זה?

יש באתר שלנו עוד שאלות דומות לשאלה ששאלת. מוזמנת גם לחפש שם (למשל את המילה "דייטים" או "שיחה" בתיבת החיפוש) ואולי תמצאי רעיונות נוספים.

מאוד מוזמנת להמשיך לשתף אותנו ולעדכן איך הולך. אפשר כאן באתר בשאלה חדשה:

makshivim.org.il/ask-away

וגם במוקד הווטסאפ - 052-468-3927 ובמוקד הטלפוני - כוכבית 8298.

מקוה שקצת עזרתי, ושיהיה בהצלחה גדולה!

נועה

מוקד חברים מקשיבים