למה לא מברכים על כתובה בחתונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/06/23 12:08 א בתמוז התשפג

שאלה

למה לא מברכים על כתובה בחתונה

תשובה

ב"ה

שלום.

אכן חכמים הם אלה שתקנו לכתוב כתובה לאשה בחתונה כמו שמבואר במסכת כתובות בתלמוד הבבלי (שלא תיהיה קלה בעיניו ...) ולכאורה החתן היה צריך לברך בעת חתימת הכתובה כמו כל מצוות דרבנן .

אבל הפסוקים כתבו שאם יש מצווה שהיא תלויה בדעת אחרים אז אי אפשר לברך עיין בשו"ת הרשב"א חלק א סימן חי.

והרמב"ם כתב שכל המצוות שהן בין אדם לחברו לא מברכים עליהם כגון מצוות צדקה .

ועוד כתבו הפוסקים שעצם החתונה היא רק הכשר מצווה לקיום מצוות פריה ורביה שהיא מטרת החתונה אז לא מברכים על הכשר מצווה (כמו בבניית סוכה שלא מברכים על עצם הבניה כי המצווה היא לשבת בסוכה וקניית הסוכה ובנייתה והרכבתה זה רק הכשר מצווה).

מזל טוב!

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.